Eveniment

Published on martie 3rd, 2024 | by Marius

0

TRANSCENDES, o expoziție eveniment de Ana Iulia Miheșan

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită, miercuri, 6 martie, la ora 18.00, la Sala Noua Galeria, la vernisajul expoziției de pictură ”Transcendes”, de Ana Iulia Miheșan.

Opera artistei și semnificația momentului vor fi prezentate, în cuvântul lor, de Virgil Ștefan Nițulescu, managerul Muzeului, și Marius Tița, curatorul expoziției.

Stabilită în Grecia, Ana Iulia Miheșan a urmat studii de artă la Cluj-Napoca, atât la liceul „Romul Ladea”, cât și la cunoscuta Universitate de profil din localitate. De la început a abordat pictura cu multă seriozitate și cu intensitatea modernă specifică acelora care au făcut școala la Cluj.

În 2023, artista a revenit pe simezele din România, cu o primă personală care a uimit prin descoperirea unei creații picturale de mare profunzime, generatoare de atmosferă și imagini de grădini paradisiace sau ale unor trăiri aparte.

Pregătită cu multă strădanie în ultimele luni, după primul vernisaj de la București, expoziția de pe simezele de la MNȚR ne prezintă o pictoriță cu decizie și maturitate în construirea operei sale de mare expresivitate. Expoziția ne relevă o creație picturală aparte, devenind o descoperire, dar, în același timp, mărturisește dedicația artistei, stabilind clar trăsăturile acestui moment de vârf.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Noua Galerie, până în 24 martie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑