Eveniment

Published on decembrie 28th, 2017 | by Marius

0

Un alt fel de retrospectivă – ”Album monografic Michaela Nica Crăciun”

 

Creația Michaelei Nica Crăciun este una dintre cele mai importante din recenta istorie a artei românești. Artista s-a născut la Ploiești, cu mai bine de opt decenii în urmă, a fost soția unui alt mare artist român, Eugen Crăciun, iar fiul lor este Daniel Crăciun, pictor și el.

La sfârșit de 2017, efortul insistent al pictorului Daniel Crăciun, care a scos și două albume monografice dedicate tatălui său, s-au concretizat în ieșirea de la tipar, la editura PapiruS Media din Roman, a primului album dedicat pictoriței Michaela Nica Crăciun. Textele volumului sunt publicate în trei limbi, româna, engleza și franceza, iar mesajul excepționalului album este susținut de peste o mie de reproduceri fotografice din creația artistei, grafică, pictură, tapiserie, din toate perioadele creației artistei.

 

”Albumul autobiografic” al Michaelei Nica Crăciun a fost lansat la 21 decembrie 2017, la Cercul Militar Național, în prezența artistei și a fiului său, Daniel Crăciun. Creația artistei și semnificația cuprinzătorului album monografic au fost prezentate de criticul de artă Marius Tița. În aceste zile, ”Album autobiografic” de Michaela Nica Crăciun a apărut și în librării.

Fotoreportaj de la lansarea albumului, de Alexandru Dinu-Șerban

 

 

 

 

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑