Eveniment no image

Published on noiembrie 13th, 2016 | by Marius

0

Un Florilegiu de Victoria Zidaru

unnamed

Victoria Zidaru, Florilegiu, Galeria Tipografia, Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculești, nr. 29, noiembrie – decembrie 2016

Este departe de noi, de centrul nostru grăbit, locul de la Combinatul Fondului plastic unde Victoria Zidaru expune Florilegiu. E departe de zbaterea noastră zilnică ce se întâmplă în expoziția și în creația Victoriei Zidaru. Totul este atât de simplu și clar încât nu ajungi să te întrebi cum să privești și ce să înțelegi. Este smerenia gândului din vechime, este înțelesul subtil al materiei care se întrupează în mâinile artistului creator.

Iar spațiul amplu lasă plutirile să se întrupeze în nori împletiți și stâlpilor să se înalțe, ierburilor pământului să se împletească iar roadelor să se adune. Este artă cât viața și frumoasă ca revelația, înălțătoare, de întoarcere la începuturile în care ne luam culorile din pământuri și din ceruri, din plante și din suflet. Este o descoperire în fiecare senzație născută în această expoziție, este o stare înălțătoare și de cuminecare de care am avut mereu nevoie pentru a merge mai departe, căutând artele înalte ca vibrația. (Marius Tița)

1

4

5 6

10 11

20

22

36

26

29

32 30

37

Tags: , ,


About the Author



Back to Top ↑