Reportaj

Published on martie 28th, 2019 | by Marius

0

URBAN SKETCHERS la MUZEUL SATULUI

Marius Tița

Da, există pasiunea pentru desenul iuțit de mână, acolo, sub cerul liber, în stradă sau pe uliță, cu modelul în față, privit de jos în sus, după linii complicate de fugă, și cu admirația celui care înțelege splendoarea peisajului urban. Numitul peisaj urban este ceea ce nu vedem zilnic, când plutim pe trotuarele orașelor, slalomând printre mașini. La un moment dat, te uiți în sus, să vezi dacă vine ploaia, și atunci descoperi frumuseți de arhitectură atârnând de orizont, privindu-te cu uimire, ca niște uriași buni.

Copii talentați ai orașelor, cei care văd toate acestea și chiar mai mult de atât, de abia așteaptă să prindă niște clipe libere, să se adune în grupuri și să plece la colindat cu culori de apă și creioane inteligente. Unii dintre ei și-au luat un nume de bandă de motocicliști, Urban Sketchers, cu arhitecto-pictorul Mugur Popa în geaca de piele a capului bunăciunilor. Descind anunțat în tot felul de concentrări de frumusețe arhitecturală și se dedau la acte de artă, în mijlocul străzii, pietonale, desigur. Într-un weekend de mijloc de martie, meseriașii peisajului urban au invadat Muzeul Satului, cu ateliere de campanie atârnând de ei, au scos pensulele la populație și s-au pus pe treabă. Și câtă treabă au artiștii în acest loc magic al lemnelor monumentale și al pământurilor colorate.

Organizatori, pentru Urban Sketchers Bucharest, au fost arhitecții Mugur Popa și Radu Florea. Au participat cei doi organizatori dar și Laura Tudorică, Claudiu Popescu, Eduard Pascu, Carmen Gheorghe, Agnes Andrei, Ana Maria Trandafir, Sabina Luminița Cozma, Cristian Brânzescu, Mihaela Dragomir, Aurelia Luca Colombo și Viviana Ferențiu.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑