Infoagenda

Published on octombrie 13th, 2016 | by Marius

0

Ziua Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, patronul breslei artiștilor plastici religioși și restauratori din România

afis-sb-2016-mic

Sărbătoarea Breslei 2016

Artiștii plastici religioși și restauratorii din România organizează, începând de anul trecut, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, sărbătoarea breslei lor de ziua patronului artelor frumoase, Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, marți, 18 octombrie, orele 15,00.

La Biserica din Gorj, din centrul zonei de nord a Muzeului Satului va avea loc o pomenire a membrilor breslei noastre trecuți în eternitate, pornind de la zugravii de subțire și sfârșind cu comemorarea întemeietorilor Sindicatului Artelor Frumoase, devenit Uniunea Artiștilor Plastici din România și a fondatorilor Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare, ca și a regretatului istoric și critic de artă, Corneliu Antim, președintele de onoare al filialei ce a trecut la cele veșnice în vara acestui an.

Totodată, ceremonialul religios susținut de către părintele preot paroh dr. Florin Șerbănescu, consilier patriarhal va comemora toți ucenicii Sfântului Apostol Luca de acum aproape 2.000 de ani și până în zilele noastre cu aleasă rugăciune și pentru Mitropolitul Martir Antim Ivireanu de la a cărui mucenicie se împlinesc 300 de ani.

După pomenire va avea loc vernisajul expoziției de artă sacră a filialei, în Foaierul H.H. Stahl, proiect expozițional prezentat de către criticul de artă Marius Tița.

Expoziția va fi deschisă până pe 6 noiembrie, de miercuri până duminică între orele 10,00 – 18,00.

Selecția lucrărilor expuse este realizată de către Comisia Profesională a AFAPRR a UAP din România.

În cadrul expoziției va avea loc și o demonstrație de pictură în diferite tehnici, unde publicul va interacționa cu artiștii și va pătrunde în tainele acestei profesii.
Bogdan Ciobanu – tempera pe lemn
Liviu Dumitrescu – acrilic pe pânză
Mihai Glodeanu – frescă
Gabriel Ungureanu – acrilic pe pânză,
și elevi ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti

Curatori Liviu Dumitrescu, Cristian Olteanu, Florin-Ionuț Filip.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑