Infoagenda

Published on aprilie 6th, 2015 | by Marius

0

ECUMENIC ART – Salonul Național de Artă Plastică cu tematică religioasă by Dimișcă

afis mic

Ecumenic Art – Salonul Național de Artă Plastică cu tematică religioasă by Dimișcă, ediția a II-a

Fundația Outsider ART RO by Dimișcă organizează, în perioada 8 aprilie – 2 mai, cea de-a doua ediție a Salonului Național de Artă Plastică Religioasă.

Expoziția a fost deschisă, miercuri 8 aprilie, de criticul de artă Marius Tița,  în spațiul expozițional al Fundației, denumit Dimișcă Studio/Gallery.

Tema de anul acesta este Ecumenic Art pentru că, așa cum spune curatorul expoziției, Laurențiu Dimișcă, Dimișcă Studio/Gallery dorește să adune sub același acoperiș nu doar icoane, ci și artă cu tematică religioasă.

„Am dorit să existe o unitate între ortodoxism și catolicism, dar și să aducem laolaltă mai mulți artiști. Unii din ei abordează frecvent în lucrărilor lor teme religioase, dar nu pictează icoane, astfel că sunt într-un fel marginalizați. Ei nu pot expune în cadrul unei expoziții de icoane, iar dacă pun lucrările cu tematică religioasă alături de alte lucrări din portofoliu, cele dintâi își pierd de fapt valoarea spirituală. Anul acesta, am dorit ca prin Salonul Național de Artă Plastică să aducem o unitate între cele două categorii: iconari și artiștii plastici care abordează teme religioase. În fond, există mai multe modalități de a te apropia de diviniate și de creștinism” spune Laurențiu Dimișcă.

Tema Ecumenic Art, prezentă deja sub alte denumiri în numeroase țări creștine, cu scopul de a unifica arta cu temă religioasă și arta religioasă, i-a venit nu întâmplător lui Laurențiu Dimișcă, el fiind un artist care pictează atât icoane, cât și pânze cu temă religioasă.

Expoziția este colectivă și participa atât artiști care fac parte din portofoliul Fundației Outsider Art RO, cât și noi descoperiri ale galeriei. Pentru că ideea de Ecumenic Art este menită să șteargă granițele, anul acesta la Salonul Național de Artă Plastică cu Tematică Religioasă puteți admira lucrări din colecția Fundației C.M.Imago, lucrări care au fost realizate în 2012 în timpul taberei ”colecția de azi – PORTRET” din Județul Neamț.

Parteneri: Teatrul Tăndărică, C.M. Imago, Uniunea Artiștilor Plastici din România- Asociația Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare, Contrast, ERA.

Partener Media:  LOGO artinfonews 1

Dimișcă Studio/Gallery                                   

 Str. Gen. Eremia Grigorescu, nr. 24, București, în incinta Teatrului Țăndărică, etaj 1

Program: miercuri – sâmbătă, 11:00 – 19:00, pentru luni – marți, vă rugăm să ne contactați.

Contact: dimiscart@gmail.com

Laurențiu Dimișca – Artist & Art Curator – 0743.678.627

Silvana Dulamă – Independent Art Curator – 0722.350.200

www.dimiscartgallery.com

Facebook: Fundația Outsider Art RO by Laurențiu Dimișcă

Trip Advisor: Dimisca Studio/Gallery

Pinterest: Dimisca Studio/Gallery

Instagram: Dimisca Gallery

Tags: , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑