Art market

Published on September 13th, 2015 | by Marius

0

O nouă licitație GOLDART – Teme clasice în pictura modernă

cop

Teme clasice în pictura modernă

Monday, 14 September, now 18

Casa de licitații GOLDART

Entry I. The. Caragiale nr. 1.

Un nou sezon expozițional al Casei de licitații Goldart – Ghilduș se deschide în 14 septembrie cu această primă licitație a toamnei, ce reunește o gamă variată de lucrări, themed complex, atotcuprinzătoare.
O multitudine de nume importante ale artei românești, epoci și stiluri diferite acopera tematica artistică a ultimului secol.
Landscape, temă predilectă a picturii secolului trecut, ne descoperă atât atracția pictorilor români pentru universul satului autohton cât și fascinația față de spațiul mediteranean, cu lumina sa specială. Veneția, imagini din Paris, Balchik, toate sunt cu măiestrie surprinse în opere semnate de: Dan Ialomițeanu, Gheorghe Ionescu Sin, George Catargi, Ligia Macovei, And Băjenaru, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Mihai Adamiu, Ion Vlasiu, Adam Bălţatu, Henry Visconte.

1 2

O altă temă generoasă este personajul: nudul, portretul sau compoziția, influențate de epoci și de viziunea stilistică a fiecărui pictor: clasicizat cum ar fi în lucrările semnate de Aurel Bordenache, Nicolae Vermont, Maria Ciurdea Steurer , Eugen Urbansky, sau modernist, reinterpretat sub diferitele influențe ale momentului, cum sunt cele semnate de Wanda Sachelarie Vladimirescu, Ovidiu Oprea, Women Niculina Delavrancea, Lia Szasz, And Băjenaru.
Cea de a treia temă importantă a picturii este natura statică, măiestrit surprinsă de Constantin Bacalu, And Băjenaru, Constantin Blendea, Nuni Dona, Sabina Negulescu Florian.
Oferta în materie de artă decorativă invită la o călătărie pe trei continente, cu contrastele și savoarea lor culturală specială: pieces signed by prestigious European manufactures, some exquisite pieces of Japanese tradition, dar și rare piese africane din fildeș, os sau malahit. Câteva piese de mobilier de ratan, de inspirație franceză, pentru terasă, ne invită la a ne bucura de frumusețea grădinii autumnale.

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑