Eveniment

Published on iunie 19th, 2018 | by Marius

0

„Theoria” – expoziție de Matei Enric la Galeria de artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț

Raluca-Ioana Enăchescu

În perioada 1-14 iulie 2018, pe simeza Galeriei de artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț, veți putea admira o nouă expoziție personală, semnată de artistul plastic Matei Enric.

Ajuns la a zecea expoziție personală, după o serie de succese, dintre care amintim „Refacerea Fragmentului” (2014), „Solve et Coagula” (2013), „Agapa” (2012), „Gotic” (2008), artistul evadează din spațiul expozițional Bucureștean, propunând la Piatra Neamț un nou demers artistic, „Theoria”.

În greaca veche, cuvântul „theoria” însemnă a contempla, a examina, a privi încercând să pătrunzi substanța lucrurilor, iar artistul a ales acest titlu, pentru a defini căutările sale plastice. Acestea sunt întrebări, drumuri croite în găsirea unui adevăr. Este un dialog, multe întrebări adresate Acelei entități care cârmuiește destinul tuturor.

Cele mai reprezentative expoziții de grup la care a participat sunt: „Identități” (2011, Institutul Francez din București, curator Armelle de Saint Dezauzie și Ruxandra Demetrescu), a cincea ediție a EU Open House (2011, Ambasada Română din Washington și Biblioteca din Cleveland Park, SUA) și  expoziția ,,A Symphony of Symbolism” (2008. Agora Gallery, New York, SUA).

„Lucrările mele sunt de tip ansamblu; mai multe fragmente de lemn reclădesc o imagine ca într-un puzzle și creează senzația de pictură monumentală arhaică.  Imaginea nu mai este închisă într-o formă clară, limitată de margini, ci se extinde depășindu-și cadrul, combinându-se cu exteriorul. Astfel ea devine o parte a ambientului, obținându-se un impact mai puternic asupra privitorului”. 

Vernisajul va avea loc marți, 3 iulie 2018, ora 17.00 la Galeria de artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț, cu participarea criticului de artă Lucian Strochi. Un proiect realizat cu sprijinul U.A.P. Piatra Neamț și Complexul Muzeal Județean Neamț.

 

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑