Infoagenda

Published on iulie 3rd, 2023 | by Marius

0

„anadromiki-retrospectivă”, pictură de Gabriel Grama, la Sala Brâncuși a Palatului Parlamentului

Cu îndelung pregătita şi aşteptata expoziţie „anadromiki-retrospectivă”, pictorul Gabriel Grama, din capitala Greciei, Atena, se întoarce acasă şi debutează cu o simeză de anvergură în România, la Bucureşti. Emoţia dar şi semnificaţia acestei expoziţii sunt deosebite. Tânărul pictor s-a născut la Piatra Neamţ, unde a absolvit Liceul de artă „Victor Brauner”, apoi a terminat sculptura la Universitatea de Arte din Iaşi. Odată cu începutul acestui mileniu s-a stabilit în Grecia, unde şi-a conturat cariera didactică şi a deschis expoziţiile sale cele mai importante.

Lucrările din expoziţia găzduită de prestigioasa sală „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului României au fost realizate în Grecia şi reprezintă temele abordate de artist în ultimul timp, o exprimare a preocupărilor contemporane din perspectiva tradiţiilor, a mitologiei şi a amintirilor. Îl regăsim pe artist în mijlocul acestei dezbateri, descoperim lumea construită din siluete de oameni, ca într-un montaj de teatru antic. Tuşa este puternică, ca tăietura în sculptură, şi construcţia este exactă, conjungându-se într-o zonă personală de intensă originalitate. Mesajul este alegoric şi evocator, conturând o creaţie plastică aparte, cu personalitate, într-o definiţie ce poartă numele artistului Gabriel Grama.

Pentru a descoperi universul aparte al picturii lui Gabriel Grama şi a-l întâlni pe artist, vă invităm marţi, 4 iulie 2023, ora 17, la vernisajul expoziţiei „anadromiki-retrospectivă”, la sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului.

Organizatori: Parlamentul României, Centrul Internațional de Conferințe, sala „Constantin Brâncuși”

Curator: Dr. Marius Tița

Partener: Uniunea Elenă din România, președinte Dr. Dragoş Gabriel Zisopol

Sponsori: Dileika și Omega Food Sweets


About the Author



Back to Top ↑