Infoagenda

Published on martie 19th, 2016 | by Marius

0

Aproape totul despre Art Safari 2016

Pavilionul de artă București – Art Safari 2016

Aflat la cea de-a treia ediţie, Pavilionul de artă București – Art Safari se va desfășura între 5 și 15 mai 2016, în centrul Bucureștiului.

Pavilionul de artă București – Art Safari va reuni galeriile de artă contemporană, atât din România, cât și din mediul internațional, precum și o Expoziție Centrală care aduce în prim-plan noile direcții de curatoriat muzeal din România.

Participă peste 50 de galerii de artă din România și din străinătate, cu lucrări semnate de peste 800 de artiști din secolele XX și XXI. Manifestarea se desfășoară sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al României, cu sprijinul Ambasadei Israelului în România, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București și Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic.

La această expediţie vizuală participă nume importante din curatoriatul contemporan: Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, și Igor Mocanu, specialist în avangarda românească. Expoziţia Centrală a Art Safari va fi dedicată sărbătoririi centenarului mișcării Dada și influenței acestei mișcări în lumea artei vizuale internaționale.

Este pregătit un program de conferinţe cu participarea unor renumiți specialiști internaționali precum Tom Sandqvist, profesor, University College of Arts, Crafts, and Design din Stockholm (Suedia); Estelle Pietrzyk, Curator Șef al Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Strasbourg (Franța); Marina Vanci Perahim, Profesor Emeritus, Pantheon Sorbonne (Franța); Michael Finkenthal, Profesor, Johns Hopkins University, Baltimore (SUA) și Horia-Roman Patapievici (România).

Cum deja ştii, Pavilionul de artă București –  este câștigătorul secțiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucureștiTu – Premiile Municipiului București, o gală ce îi premiază pe cei care dau suflet orașului și schimbă lucrurile în bine. Nominalizat alături de importante evenimente urbane, Art Safari a fost preferatul publicului bucureștean. Anul trecut, la Art Safari 2015, arhitectul Attila Kim a transformat clădirea-monument Ciclop în hotspot-ul bucureștean, unde arta contemporană și cea de patrimoniu a adunat 19.716 de vizitatori, dornici să descopere surprizele culturale propuse de Art Safari ediţia a doua: artă video, inter-media și performance (The Space, curated by Art Safari, program ce a prezentat artiști tineri, până în 25 de ani), (Talk Non Stop – prezentări de artiști), conferințe și ateliere de creație pentru copii și adulți.

Pavilionul de artă București – Art Safari 2016 acceptă acum înscrieri pentru trei secțiuni: Artă contemporanăArtă modernă și Art Business. Înscrierile se pot face online până la data de 31 martie 2016 la http://www.artsafari.ro/ro/application-guidelines-2/

Pavilionul de artă București – Art Safari 2016
România
5-15 mai 2016
www.artsafari.ro
info@artsafari.ro

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑