Piaţa de artă

Published on martie 7th, 2015 | by Marius

0

„ARTĂ PENTRU ARTĂ / ARTISTUL ÎN SLUJBA CETĂŢII” – o nouă licitație GOLDART

GOLDART LICITATIA 140 „ ARTĂ PENTRU ARTĂ / ARTISTUL ÎN SLUJBA CETĂŢII”
Luni 9 martie, ora 19.00

Licitatia 140 a Casei GOLDART-Ghildush ofera iubitorilor de frumos un lot de obiecte de artă decorativă și artă plastică extrem de interesant.
La categoria ”Artă pentru Artă” pot fi consemnate cvasitotalitatea lucrărilor de pictură selectate cu această ocazie: peisaje create de Stefan Luchian,Gheorghe Petrascu, Dimitrie Serafim, Ary Murnu, Vasile Popescu, Aurel Băeșu, Ștefan Popescu; portrete sau compoziții cu personaje ieșite de sub penelul artiștilor Sorin Ilfoveanu, Letiția Oprișan, Mircea Roman, Tia Peltz, Ion Musceleanu ; cele câteva naturi statice realizate de Ion Cristin Popescu, Virgiliu Demetrescu –Duval, Gheorghe Vânătoru, Marilena Mântescu sau Mihai Potcoavă.
O sectiune importanta a licitatiei are scop caritabil, venind în sprijinul unuia dintre cei mai prestigioși graficieni contemporani: Ioan Atanasiu Delamare.
Fiind totodată profesor la Universitatea de arte din București, I. Atanasiu Delamare s-a remarcat pe scena artistică actuală printr-o operă complexă, în care dezvoltă un desen insolit și fluid, în relație, de cele mai multe ori, cu un cromatism rafinat ce îi întregește  complexitatea expresivă.

1

Ipolit Strâmbu – Brodeusă

unnamed 2

Ștefan Luchian – Conac la țară           Gheorghe Petrașcu – Peisaj cu moară

3 4

Gheorghe Vânătoru – Flori și mere           Gheorghe Petrașcu –  Ruine

Tags: , , , ,


About the Author



Back to Top ↑