Infoagenda

Published on noiembrie 30th, 2017 | by Marius

0

Atelier de Artă Figurativă, la Galați

Societatea Artiștilor Figurativi din România (SAFR) în colaborare cu Universitatea DANUBIUS Galați și DANUBIUS INTERNATIONAL BUSINESS SCHOOL anunță deschiderea primei sesiuni de demonstrații de modelaj, desen în pastel și pictură în ulei sub genericul „Atelier de Artă Figurativă”. Demonstrațiile își propun să vină în sprijinul elevilor, studenților și tuturor celor care vor să intre în contact cu principiile artei figurative, generic numite realistă.

        Sesiunea se va ține pe parcursul a trei zile (8, 9, și 10 decembrie 2017) în Aula Magna a Universității DANUBIUS, câte patru ore în fiecare zi, timp în care cei prezenți vor putea asista la adevărate demonstrații de măiestrie artistică, în conformitate cu următorul calendar:

    Sesiunea va începe vineri, 8 decembrie 2017, cu demonstrații de modelaj susținute de sculptorul Liviu-Adrian SANDU, în intervalul orar 14:30 – 18:30.

    Sâmbătă, 9 decembrie 2017, de la 10 la 14, artistul Cornel CORCĂCEL va demonstra puterea de expresivitate a desenului realizat în tehnica pastelului.

    Ziua de duminică, 10 decembrie 2017, în intervalul orar 10 – 14, este dedicată tehnicii picturii în ulei, despre care va vorbi și cu ajutorul căreia demonstrația artistului Raul POPA se va împlini.

Atelierul de Artă Figurativă are ca scop cultivarea și promovarea principiilor și tehnicilor care au stat la baza formării marilor maeștri ai secolelor premergătoare secolului XX și care, acum, la începutul secolului XXI, sunt reactivate în lumea artistică occidentală fiind considerate a fi tehnici și principii „tradiționale” ale picturii, sculpturii și graficii.

       Societatea Artiștilor Figurativi din România, prin crezul declarat și prin puterea exemplului de care membrii săi pot da dovadă, își propune revigorarea adevărului și frumosului în artă, prin cultivarea și valorizarea talentului până la obținerea măiestriei artistice.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑