Eveniment

Published on decembrie 1st, 2023 | by Marius

0

“dor şi drum”, Nicu Dumitrescu, Elena Borundel

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Uniunea Artiştilor Plastici din România vă invită la expoziţia personală “dor şi drum”a artiştilor plastici Nicu Dumitrescu şi dr. Elena Borundel, membri titulari ai Asociaţiei Filiala Artă Plastică Religioasă şi Restaurare a UAP din România.

Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, ora 15.30, în Sala Donatorilor a Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 30, Bucureşti. Evenimentul va fi prezentat de dr. Marius Tiţa, critic de artă.

Expoziţia este deschisă în perioada 7 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.

Elena Borundel este doctor în arte vizuale, scenograf şi teolog, membru al UCIN şi UAPR, filiala AFAPRR. Are numeroase expoziţii personale şi participări la expoziţii de grup. În iulie 2020 a deschis, la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia, în Galeria Ghețărie, expoziţia ”Tronul Euharistic” care s-a bucurat de un mare succes.

A realizat scenografia şi costumele pentru mai multe piese de teatru şi pelicule cinematografice. A publicat numeroase articole şi studii iar în prezent este expert la Şcoala de Artă Bucureşti, sectia Artă Decorativă.

În 2018 a obţinut a obtinut Premiul Special pentru Artă Religioasă și Restaurare – Bienala de Arte Adriatica „Ion Truică”, la Pescara, în Italia, iar în 2009 – Premiul „In Honoris, pentru contribuția adusă la renașterea Școlii de Artă București “, din partea Primariei Bucuresti.

Nicu Dumitrescu (1958) este, de asemenea, membru titular UAPR, filiala AFAPRR. Are un numar insemnat de expozitii personale şi participări la multe saloane de artă şi expoziţii de grup.

A obţinut mai multe premii precum: Premiul pentru tehnică mixtă, la expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2021-2022; Premiul pentru lucrare din sticlă, la expoziția “Portret şi autoportret”, Iași 2022; Premiul pentru tehnică mixtă, la expoziția “Identităţi Ieşene”, Iași, 2022; Premiul pentru sculptură, la expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2022-2023.

Nicu Dumitrescu: “dor şi drum”, expoziţia la care va invităm, are ca punct de plecare dorul, respectiv acea stare sufletească pe care fiecare dintre noi o are faţă de trăirile copilăriei, momente în care, fără să vrem, acumulăm acele informaţii care ne vor defini drumul în viaţă. Sunt momente în care ne oprim să vedem dacă drumul nostru a fost sau nu cel la care visam în copilărie. Fiecare dintre noi a spus cel putin o dată “mi-e dor de…” şi acela e momentul în care ne cotropesc amintirile. Cred că paretarele pe care le-am văzut în copilăria mea, în toate casele vecinilor din satul minunat de pe Valea Oltului, mi-au ramas în minte. Acum a sosit momentul să le transpun pe un material drag mie, sticla, tocmai pentru că rezultatul e parte din sufletul meu. Cred ca asta înseamnă DOR.


About the Author



Back to Top ↑