Infoagenda

Published on decembrie 3rd, 2020 | by Marius

0

EuRoFestCultura 2020, online, de la Bruxelles

Aflat la a VI-a sa ediție, Festivalul EuRoFestCultura se desfășoară la Bruxelles, în formulă online. Organizat de European Artists Management (EAM), cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei și al Institutului Cultural Român de la Bruxelles, festivalul propune o expoziție de pictură contemporană românească și mai multe spectacole online.

Expoziția de pictură contemporană românească ART-TOGETHER, din cadrul Festivalului EuRoFestCultura 2020, se desfășoară la Secția Consulară a Ambasadei României din Bruxelles.

Expun 24 artiști români din Germania și România:

Carmen Apetrei, Ionuț Barbu, Adriana Băloiu, Anca Boeriu, Brîndușa Bontea, Virginia Georgescu, Marius Burhan, Ilie Chioibaș, Ovidiu Croitoru, Raluca Demetrescu, Irina Florescu, Mircea Florian, Mirela Hagiu, Nadia Ioan, Oana Isar, Olivia Janku, Emilia Kiss, Petru Lucaci, Florin Mocanu, Rareș Pantea, Emilia Persu, Mariea Petcu, Eugen Raportoru, Claudia Todor.

Festivalul EuRoFestCultura 2020 are următorul program :

Luni, 30 noiembrie – Eveniment/Concurs internațional realizat de Institutul de Creație și Design Assamblage la ARCUB București în luna septembrie 2020.

Marți, 1 decembrie – Concert “Omagiu lui Grigoraș Dinicu” interpretat de Clara Cernat (vioară) și Thierry Huillet  (pian). Creații inedite, compuse de Thierry Huillet și inspirate de virtuozul violinist român, Grigoraș Dinicu, artist cunoscut și apreciat la nivel mondial. Concertul este destinat sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Miercuri, 2 decembrie – filmele de scurt-metraj “Track one”,  “White” și “The wrong day”, în regia lui Dan Tudor, încununate anul acesta de numeroase premii la Festivalul Indie Short Fest din Statele Unite.

Joi, 3 decembrie – spectacolul “Amadeus”, realizat la opera Națională din Cluj în  regia lui Sorin Misiriantu.

Vineri, 4 decembrie – piesa de teatru “Mic și-al dracu’…” de Ion Pribeagu, producție a Teatrului Evreiesc de Stat, cu Maia Morgenstern și Valentin Roșca.

Sâmbătă, 5 decembrie – spectacolul pentru copii “Omul de zăpadă de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu, prezentat de Teatrul Țăndărică din București.

Duminică, 6 decembrie – spectacolul pentru copii “Scufița Roșie, adaptare de Felix Alexa după Charles Perrault și Frații Grimm, regia și light design: Felix Alexa. Spectacol prezentat de Teatrul Țăndărică din București, care aniversează 75 de ani de existență.


About the Author



Back to Top ↑