Galerii

Published on iulie 17th, 2014 | by

0

Florin Bârză – Nud

NUD

Sună hilar dar nu mai știu precis de ce mă interesează nudul.
Căutarea unui alfabet, divinație yi-king?
Coincidența în intermediaritate a termenilor tonali asemenea, unde se află și surprinzător termeni cromatici diferiți, dau pasajul în limbaj european.
În Asia, între yin și yang se află pasajul văzut elementar filozofic. O cultură a permisivității ce nu are în centru omul fiindcă el este la periferie, la contemplare.
Natura dimorfică orientală oferă permeabilitate în fața tentativei de mărginire apuseană. Iar golul chinez (vidarea inimii) ar putea fi pasajul extrem oriental.
O interpretare confucianistă “cartea prefacerilor”, un manual de ghicit, cu hexagrame în forme compacte sau permisive ar putea decripta citirea “nudurilor” ca ideograme în devenire?
Întrebarea mea e dacă locul pasajului occidental și extrem oriental s-ar putea întâlni în vreun loc mental sau altul poate…organic?
Forțarea înțelegerii se datorează obsesiei formale ce nu are referință strict la volum deși datele de acolo se extrag, cu tot ce urmează.(Florin Bârză)

Florin-Bârză---Nud-1Florin-Bârză---Nud-2Florin-Bârză---Nud-3Florin-Bârză---Nud-4Florin-Bârză---Nud-5Florin-Bârză---Nud-6Florin-Bârză---Nud-7Florin-Bârză---Nud-8Florin-Bârză---Nud-9Florin-Bârză---Nud-10Florin-Bârză---Nud-11Florin-Bârză---Nud-12Florin-Bârză---Nud-13Florin-Bârză---Nud-14Florin-Bârză---Nud-15Florin-Bârză---Nud-16Florin-Bârză---Nud-17Florin-Bârză---Nud-18Florin-Bârză---Nud-19Florin-Bârză---Nud-20Florin-Bârză---Nud-21Florin-Bârză---Nud-22Florin-Bârză---Nud-24Florin-Bârză---Nud-25

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑