Eveniment

Published on martie 29th, 2022 | by Marius

0

PAȘI în TIMP, sculptură de Nicu Dumitrescu, pictură de Eliza Matica

O expoziție de pictură și sculptură este definiția spectacolului vizual, într-un spațiul dat și magic. Clar și simplu, picturile Elizei Matica și sculpturile în sticlă și metal realizate de Nicu Dumitrescu susțin un discurs înălțător și puternic, cu mijloacele plastice în care excelează.
Despre Nicu Dumitrescu am putea spune că desenează, colorat, translucid și cu transparențe, folosind sticla modelată și metalul adus în contururi potrivite. Totul este o metaforă, de la titlul lucrării, care se află în centrul discuției, la construcția subtilă și mereu reținută, pentru a genera impactul spiritual definitoriu. Spirit viu și dinamic, artistul are multe de spus dar în creația sa plastică cedează tribuna materialului spiritualizat, în formule filosofice și expresive.
Pictura Elizei Matica este intens introspectivă, redă universuri umane complexe, relevând peisaje de dincolo de real. Mesajul artei sale este evident și susține fiecare pictură, fiecare construcție plastică dintre cele prezentate în expoziție. Nu este nimic comod, și nici nu poate fi când ni se pune în față o oglindă inteligentă. Vorbim de căutări, de angoase, de îndoieli, de aspirații, de dorințe, de vise, într-un efort plastic menit să discearnă între opțiuni și nesfârșitele viziuni asupra realități”.

dr. Marius Tița, critic de artă


Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 martie – 3 aprilie 2022, de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 17:00, la Sala de Sticlă, Șos. Kiseleff, nr. 30, sector 1, București.

Nicu Dumitrescu

Eliza Matica


About the Author



Back to Top ↑