Infoagenda

Published on iunie 13th, 2020 | by Marius

0

Proiectul expozițional be**pART

Proiectul be**pART, o provocare artistică inițiată de Atelier Montez din Italia are toate șansele să devină  cea mai mare expoziție colectivă de artă contemporană din lume 

Proiectul expozițional be**pART  ia tot mai multă amploare la nivel global prin numărul mare de artiști care răspund  apelului îndrăzneț lansat de Atelier Montez.  Până în prezent, sunt înregistrați peste 700 de artiști și au ajuns în Italia aproximativ  9000 de lucrări de artă care provin din toată Europa dar și din țări precum Statele Unite ale Americii, Cuba, Argentina, Australia, China, India, Filipine, Maroc, Egipt.

Acestea sunt primele rezultate ale unui proiect matur, bine gândit, care are ca scop susținerea și promovarea artiștilor, a artei contemporane și a culturii, ca valori esențale, necesare, în special în perioadele de criză.

Artistul italian Gio Montez, promotorul inițiativei și proprietarul spațiului multifuncțional din Via Pietralata, Roma, explică:

„Intenționăm să creăm, la Atelier Montez,  cea mai mare expoziție colectivă de artă din lume, prin expunerea și vânzarea a 45.000 de opere de artă de format mic, produse de 1.500 artiști care lucrează de acasă în aceste zile, cu un scop comun: să atingă un record mondial Guinness  fără precedent, o realizare care va atrage atenția tuturor asupra inițiativei noastre.”

Marilena Iepan, artist participant și curator al proiectului: „Sunt onorată să colaborez cu Atelier Montez și sprijin cu entuziasm, din România, această inițiativă admirabilă de solidaritate artistică. De la începutul lunii mai, când am lansat apelul și către artiștii români, pe pagina mea de Facebook,  am invitat și ofer informații despre participare unui număr tot mai mare de  artiști, peste 100,  atât din România cât și din alte țări precum Bulgaria, Kosovo, Uzbekistan, Maroc, Ucraina, Macedonia, SUA.  Mă bucur că sunt deja  multe proiecte în lucru iar conceptul  inedit de realizare se materializează pe zi ce trece în creații artistice deosebit de frumoase și valoroase”.

Participarea la proiectul be**pART presupune realizarea de către fiecare artist a 30 de lucrări unice și nereplicabile, cu o dimensiune maximă de 10 × 10 cm, cu sistem de agățare în cui. Lucrările primite în termenul limită vor fi expuse spre  vânzare la Atelier Montez, la Roma, începând cu luna septembrie 2020 iar cele mai populare lucrări vor fi scoase la licitație în luna decembrie.  Lucrările vor fi publicate într-un catalog al proiectului be**pART  despre care Gio Montez afirmă: ”Va fi un document istoric, o poveste colectivă a acestei pandemii. Vrem să creăm o amintire pentru noi înșine și pentru generațiile viitoare”.

Apelul este în continuare deschis tuturor artiștilor, artizanilor și creatorilor iar termenul limită pentru a trimite lucrările la expoziția  din Italia a fost prelungit până la 31 august.

Pe la mijlocul lunii mai, în plină pandemie, Marilena Iepan, artist plastic și curator, ne anunța:

Zilele acestea am fost onorată cu invitația de a fi unul dintre curatorii independenți ai unui proiect foarte frumos, la care particip și ca artist! Proiectul se numește be**pART și este o inițiativă a Atelier Montez din Italia.

Pe această cale, adresez un apel tuturor artiștilor, artizanilor și creatorilor care doresc să participe la cea mai mare expoziție de artă colectivă organizată de Atelier Montez, la Roma.

Proiectul este în creștere, până în prezent peste 350 de artiști din toată lumea realizează sau deja au finalizat cele 30 de lucrări de 10×10 cm. Termenul limită s-a prelungit până la 31 august 2020. Expoziția, care va avea loc spre finalul anului, dorește sa atingă un nou record mondial Guinness!

Vă rog să îmi scrieți pe email la art.marilena111@gmail.com pentru detalii despre participare.

Mulțumesc Kristina Milakovic si Gio Montez pentru invitația de a fi curator în acest minunat proiect artistic global!

Marilena Iepan

Anastasia Tarașenko

Gabriela Talabă

 

Flori Pănescu

Livia Frunză

Cristiana Cătuneanu

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑