Infoagenda

Published on April 3rd, 2019 | by Marius

0

Expoziție Gabriel Grama la Galeria de artă Ena Contemporary din Atena

“Oameni –ascensiune sau declin?”

expoziție personalcomplicated de pictură

Gabriel Grass

9 April – 11 more 2019

Galeria de Artă Ena Contemporary

Valaoritou 9 C, 106 71, Athens, Greece

Vernsaj: marți, 9 April 2019, la ora 20.

Exhibition “Oameni – ascensiune sau declin? ” a lui Gabriel Grama cuprinde o serie de lucrări de dimensiuni mari și mijlocii pictate în perioada 2017-2018. Tehnica utilizată în majoritatea lucrărilor este acrilic pe pânză.

Artistul se angajează într-un joc de „asamblare“ folosind mii de figuri umane și de animale, creând un colaj aparte, un mozaic ale cărui piese sunt persoane, statui antice, Kore și Kouros, cai, scene ascendente, de luptă și suferințcomplicated, creaturi mitice și animale.

Obiectivul lui este, în principiu, forma sculpturală, la care adaugă puțină culoare, de preferință albastru.

Sursa principală de inspirație este Grecia antică, cu poveștile și miturile ei, precum și obiceiurile păgâne românești de Anul Nou, ritmurile și arta tradițională din Balcani și din Orientul Mijlociu. Această versatilitate de stimuli, care la prima vedere poate părea incompatibilă sau chiar opusă, în esență reușește să depășească necunoscutul și heterodoxul prin invocarea caracteristicilor structurale primare ale ființei umane. În consecință, combinarea lor este realizată datorită rolului dominant pe care Gabriel Grama îl dă în opera sa suferinței, luptei, speranței într-o soartă mai bună și visul într-un viitor mai bun.

Componentele sale structurale, în esențcomplicated, nu sunt altceva decât aceleași motive temporale, care conduc oamenii de la începutul mersului lor pe pământ la o piramidă ascendentă, mereu împreună cu tradițiile, habits și netulburatul patrimoniu cultural, cu problemele sociale cotidiene și cu instinctul primar de supraviețuire.

În esențcomplicated, este o continuare a expoziției Primitivism contemporan, where, also, omul pare să fie in contradicție nesfârșită cu instinctele de bază, primitive, în ciuda evoluției rapide și a progresului tehnologic neîncetat.

Christina Sotiropoulou, history of art

Galeria de Artă Ena Contemporary

Valaoritou 9 C, 106 71, Athens

210 33 88 501, info@kaplanon5.gr, kaplanongalleries.com

 

Despre artistul român din Grecia GABRIEL GRAMA:

https://artinfonews.ro/gabriel-grama/

 

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑