Piaţa de artă

Published on iulie 29th, 2014 | by Marius

0

Licitație Goldart de artă plastică modernă și contemporană

LICITAȚIA de artă plastică modernă și contemporană

Galeria GOLDART Ghildush

Luni, 4 august 2014, ora 19

 anunt

„Să ne decorăm casa într-un mod sărbătoresc” pare a fi deviza licitației de vară a Casei GOLDART Ghildush, într-atât oferta acesteia din 4 august se distinge prin diversitatea și șarmul obiectelor propuse spre vânzare.

Segmentul de artă decorativă abundă în piese ornamentale dintre cele mai felurite: de la piese de servit la ceramică și porțelanuri occidentale sau orientale, de la garnituri de șemineu și de birou la admirabile aplice și sfeșnice de epocă.

artachino

Principalele genuri ale picturii sunt la rândul lor bogat reprezentate: portretele semnate de Sorin Ilfoveanu, Francisc Șirato, Iosif Iser, C. D. Stahi, Gheorghe Zamphiropol Dall, Ipolit Strâmbu concurează în diversitate stilistică cu naturi statice de D. Băjenaru, C. Artachino, Sever Burada, Pia Massaci Căpșuneanu  sau cu încântătoare peisaje pictate de Iosif Steurer, Sava Henția, Arthur Garguromin Verona, Traian Brădean, Iosif Rosenbluth, Cecilia Cuțescu Storck, Maria Pillat Brateș sau Marilena Murariu.

IPOLIT STRÂMBU.Tanara cu evantai   Stefan Pelmus. Simboluri  Sorin Ilfoveanu. Păunul violet

 

Ipolit Strâmbu, Tanăra cu evantai

Ștefan Pelmuș,  Simboluri

Sorin Ilfoveanu, Păunul violet

O notă aparte, prin unitatea lor de expresie fac în expoziție trei lucrări ale lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna; două scene de interior și o natură moartă, concepute în binecunoscuta tehnică opulentă, cu pastă foarte bogată, densă, aplicată cu multă vervă; imaginile ieșite de sub penelul maestrului Schweitzer-Cumpăna surprind adevărul vieții, vădesc un remarcabil simț al concretului, lipsit de orice idilism.

schweizer cumpana   Rudolf Schweitzer-Cumpana. Scena de familie Babaca

Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Scenă de familie – Babaca

Nu în ultimul rând, iubitorii de frumos își pot îmbogăți bibliotecile cu numeroase studii și albume de artă, majoritatea reprezentative pentru pictura și sculptura românească.

 

Licitația numărul 128 a Casei GOLDART Ghildush va avea loc luni, 4 august, ora 19, la Galeria GOLDART Ghildush, Intr. I.L. Caragiale nr. 1.

Vizitarea expoziţiei se poate face tot aici, după următorul program:
Luni – vineri (21 iulie-1 august), între orele 9:00-17:00
Sâmbătă, 2 august, între orele 11:00-17:00
Luni, 4 august, între orele 9:00-19:00

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑