Piaţa de artă

Published on noiembrie 19th, 2015 | by Marius

0

„Locuri și oameni”, la licitația GOLDART

coperta

„Locuri și oameni”
Licitație de artă decorativă, grafică, pictură modernă și contemporană la GOLDART

Licitația sfârșitului de toamnă propune o abundență de obiecte decorative ce acoperă cateva continente, de la cele provenite din  faimoasele manufacturi europene, la câteva deosebite piese extrem orintale dar și o mică, dar foarte specială colecție de obiecte africane. Rafinamentul, perfecțiunea execuției și stilul desăvârșit sunt  amprenta selecției de artă decorativă.

Sub titlul” Locuri si oameni” licitația actuală a selectat opere de certă valoare plastică, peisaje ce reflectă epoca în care au fost create, expresii ale viziunii artistului  influențate de social sau chiar de politic.
De la alegerea subiectului, la duritatea sau relaxarea încadrării, de la lumina sau cromatica lucrărilor pâna la tipul tușelor ce construiesc imaginea, remarcăm atât artiști contemporani ca: Dan Hatmanu, Marilena Măntescu Isac, Ion Minoiu sau Iosif Steurer, Eugen Crăciun, Coca  Mețianu, Lucia Dem Bălăcescu, George Catargi, Maria Bănică Orăscu, Leon Al. Biju, Paul Scorțescu și Horia Damian.
Specială prin monumentalitate, „Cetatea medievala” semnată de Paul Scorțescu, evocă prin dramatismul clar obscurului poezia unor epoci glorioase.

Sub amprenta locului, dar și a vremurilor, figura umană iși menține valorile estetice, amprentează imaginea artistică cu sensibilitatea  și trăirile sale, ca în lucrările semnate de: Rudolf Maximilian, Ștefan Jager, Theodor Pallady, Mina Byck Wepper, Aurel Acasandrei, Ștefan Pelmuș sau Ion Minoiu.

Remarcăm și alte două lucrări, expresii ale universului interior, dar marcate de semnul timpurilor în care au fost create: “Natură statică cu ziar și struguri” de Grigore Romano, dezvăluind atmosfera modernității începutului de secol XX, precum și „Natură statică cu lalele și ochelari” de George Ștefănescu, lucrare plină de dinamism și culoare, specifică celei de a doua jumatăți a sec. XX.
Vă invităm să vă bucurați de expoziția licitației noastre deschisă la Galeria Goldart, Intrarea I.L. Caragiale, nr. 1, începând de sâmbătă, 21 noiembrie, orele 11-15, precum și de luni, 23 noiembrie, până miercuri, 25 noiembrie, orele 09-19.
Licitația va avea loc în acealași spațiu, miercuri, 25 noiembrie, ora 19.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑