Eveniment

Published on august 20th, 2014 | by

0

„Pictori contemporani la Balcic“, cu participarea Muzeului National Cotroceni

Muzeul National Cotroceni în colaborare cu Muzeul de Arta Constanta organizeaza, incepand de miercuri, 20 august 2014, orele 18.00, la Centrul Cultural „Palatul“ din Balcic,  expozitia „Pictori contemporani la Balcic“.

Este al doilea an consecutiv în care Muzeul National Cotroceni organizeaza o expozitie la Balcic.  In cursul anului 2013 a fost organizata o expozitie dedicata vietii si personalitatii reginei Maria a României, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la moartea acesteia si care s-a bucurat de un real succes din partea publicului care a trecut pragul palatului.

În acest an, Muzeul National Cotroceni prezinta la Balcic o expozitie de pictura, cu operele unor artisti contemporani care s-au inspirat din creatia marilor maestri ai picturii românesti, ce au imortalizat pe pânzele lor frumusetea si atmosfera plina de lumina a Balcicului.

Expozitia „Pictori contemporani la Balcic“ cuprinde 30 de lucrari semnate de pictorii: Sorin Adam, Marius Barb, Loretta Baluta Lorint, Marieta Besu, Catalin Botezatu, Eugenia Botezatu, Aurelian Broasca, Constanta Danila, Mirela Dimcea, Vioara Dinu Popescu, Florin Ferendino, Vera Iorgulescu Luchian, Razvan Lipan, Doru Lucian, Yolanda Manolescu, Ioan Manolescu Nita, Doina Misian, Nicolae Morarescu, Veronica Oancea, Maria Pelmus, Lelia Rus Pîrvan, Viorel Poiata, Laura Seniuc Nistorescu, Gabriel Stratulat, Mihai Serbanescu, Ignat Stefanov.
Lucrarile expuse surprind pitorescul oras Balcic cu strazile si casele lui de odinioara, castelul Reginei Maria si gradina în toata splendoarea lor, peisaje: Dealuri în Balcic, Toamna la Balcic, Golful Balcic, Far în Balcic, Peisaj, Acoperisuri în Balcic, Scari etc. dând astfel publicului vizitator posibilitatea sa admire marea când albastra, când azurie, terasele unice ale castelului, biserica Stella Maris, Templul Apele Pacii, într-un cuvânt o promenada cu adevarat regala, într-un loc plin de soare si poezie.

afis pictori_balcic  cotroceni

Expozitia este deschisa publicului din Balcic în perioada 20 – 30 august si beneficiaza de un elegant catalog bilingv (în româna si bulgara), lansat cu prilejul vernisajului.
Parteneri: Apa Nova, Konica Minolta.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑